Østlendingen var med da Førstehjelperen holdt første store førstehjelpskurs i Elverums kommunehus.

Les artikkelen i Østlendingen (PDF) her : “Halvgod førstehjelp er bedre enn ingen førstehjelp

Instruktør Laila Hoddø er spesialsykepleier og vil ha ansvar for vår Elverum og Hamar-avdeling som startet opp i forrige uke. ”Førstehjelp på spedbarn og barn er nok det kurset som vil være mest attraktivt for folk flest i dette området”, spår Laila. Hun har erfaring fra ambulansetjenesten i Elverum, og har hatt både kirurger og barnevakter på kurs.

På Førstehjelperen sin nettside kan alle melde seg på åpne førstehjelpskurs som holdes i Speiderhuset i Elverum

“Vi blir bare gode på det vi driver med”, sier Laila. “En spesialist på operasjoner må også øve på basal førstehjelp. Øvelse og repetisjon senker terskelen for hvor mye og hvor raskt du kan bidra. Hvordan var nå rekkefølgen? Hvor mange repetisjoner?

Det er vanlig at nyblivne foreldre gir et førstehjelpskurs i gave til besteforeldre, eller noen annen som vil komme til å passe på barnet.

En nettbasert kursmodell gjør det enkelt å sitte hjemme å se på undervisningsvideoene og quiz sammen. Så kan man melde seg på den praktiske øvelsen når det passer. Det gir god og effektiv læring”, avslutter Laila.

Førstehjelperen holder i tillegg førstehjelpskurs, åpne livredningskurs i vann og interne kurs for organisasjoner og bedrifter som barnehager, skoler, aktivitetsskoler, restauranter, kontoransatte, elektrikere, håndverkere, bygg- og anleggsbransjen, treningssentre og friluftsforeninger med mer.

Foto: Malin Clausen Røsberg

Similar Posts