Brannvernkurs for ansatte

Nytt og nettbasert brannvernkurs

Er din bedrift forberedt på brann?

I februar 2022 lanserer vi et nytt og nettbasert brannvernkurs som gjør det mulig å spare tid og ressurser. Din organisasjon kan opprettholde god kvalitet på opplæringen, uavhengig hvor i landet de ansatte er lokalisert. Den praktiske slukkeøvelsen tar her en time, og kan gjennomføres når det passer den enkelte bedrift best.

Vet dine kollegaer hvordan de kan forebygge brann, og hva de skal gjøre dersom brann oppstår?

De fleste arbeidsplasser må dokumentere at alle ansatte har fullført brannvernopplæring. Vårt nye brannvernkurs dekker myndighetenes formelle krav, men kunnskaper om brannvern er viktig for alle. Derfor har vi gjort det mulig å ta nettkurset uten praksis for de som ikke har krav til dette, slik som de der hjemme.

Kurset er rettet mot hoteller, bedrifter, skoler, barnehager, sykehjem og alle andre som har krav om brannvernopplæring i sitt arbeid. Etter endt kurs får deltakerne nødvendig godkjenning og dokumentasjon for gjennomført kurs. Opplæringen er tilrettelagt for å gi deg den informasjonen du trenger, samtidig som du forberedes til en praktisk del dersom du skal ha dette.

Nettkurset (teoridelen) kan tas av alle som vil lære det man trenger for å forebygge, forberede og handle riktig i forhold til brann.

Kursinnhold, digitalt teorikurs

  • Brannvern, lover og forskrifter.
  • Branninnstruks, hvorfor den er nødvendig, og hva den bør inneholde.
  • Risikoanalyse, hvordan gjennomføre en analyse, planlegge å og iverksette tiltak for å redusere faktisk risiko.
  • Brann og brannårsaker, her får du kunnskap om hvordan brann oppstår og utvikler seg.Når det brenner, hvordan forebygge brannspredning i bygg, og handle riktig om brann oppstår.
  • Slukkemidler, hvilket slukkemiddel egner seg best til å slukke brann i forskjellige materialer.
  • Vedlikehold, regelmessig kontroll av utstyr er viktig. Her forklarer vi hvordan det skal gjøres.

Detaljert kursbeskrivelse finner du på vår nettside.

Praktisk slukkeøvelse

Den praktiske delen av kurset består av en slukkeøvelse, som kan gjennomføres i forbindelse med et årlig førstehjelps- eller livredningskurs. Eller når det passer best for din organisasjon. Med Førstehjelperens kurskonsept må de ansatte samles kun i 1 time til praktisk slukkeøvelse, mot 3 timer som er vanlig ved tradisjonelt kurs.

Kursmetode

Førstehjelperen AS har i flere år levert førstehjelps- og livredningskurs til bedrifter, skoler og barnehager over hele landet. Vårt konsept kjennetegnes ved at teoridelen leveres som et digitalt kurs som kombineres med en praktisk del.  Denne metoden er mer pedagogisk og effektiv enn tradisjonelle kurs, og deltakerne kan gjennomføre nettkurset når det måtte passe, på sin telefon, PC eller nettbrett.

Hvordan får jeg tilgang til kurset?

Det er to alternativer:

  • Nettkurs kombinert med slukkeøvelse – Varighet: ca. 1 time nettstudier og ca. 1 time med praktisk slukkeøvelse. Klikk her for å sende oss en forespørsel
  • Bare nettkurs – Varighet: ca. 1 time. Nettkurset kan du kjøpe i vår nettbutikk, klikk her.

Similar Posts